Veelgestelde vragen

Algemeen

Stichting Sama Sama is een Molukse stichting die zich vanuit Alphen aan den Rijn inzet voor de Molukse Ouderen. Door middel van het organiseren van bijvoorbeeld het Sama Sama Festival worden gelden verzameld die worden ingezet voor onze Molukse Ouderen. De Stichting is in 2015 opgericht en het huidige bestuur bestaat uit: Voorzitter Frangken Tuhumena, Amanda Sahetapy en Raphael Feddes.
De eerste grote editie van dit pure Molukse Festival vindt plaats op zondag 7 juli 2024.
Deze vindt plaats aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Deze ligt vlakbij de Sportlaan in Alphen aan den Rijn en betreft dit een groot buiten festival terrein.
Het festival is voor groot en klein. Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang. Vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar bedraagt de entreeprijs 5,- per kind. Voor de kinderen is er een stormbaan aanwezig waar ze kunnen spelen. Ouders zijn wel zelf verantwoordelijk voor hun kinderen en we verwachten dat ze onderling elkaar respecteren en in harmonie met elkaar omgaan.
Er zullen 5000 bezoekers aanwezig zijn. Hiermee zijn we het grootste Molukse Buiten Festival in Nederland.

Het Sama Sama Maluku Festival

Het festivalterrein is vanaf 11.30 uur open. Het programma start om 12.00 uur.
Om 22.00 uur eindigt het festival.
Ja rondom het evenemententerrein zijn verschillende parkeerterreinen. Kom op tijd, hoe eerder je bent hoe minder je hoeft te lopen. Er zijn parkeer bewakers die aangeven waar je kunt parkeren. Vanaf de dichtstbijzijnde parkeerplaats is het circa 10 to 15 minuten lopen.
Jazeker er zijn circa 30 kraampjes aanwezig met leuke producten, kleding etc. Wij noemen dit onze Pasar Sama Sama. Wil jij ook met je kraampje hier staan, dan kost dit per kraam van 2 meter 100,- zonder stroom. Met stroom faciliteiten kost dit 150,- per kraam. Je kunt je aanmelden via info@samasamafestival.nl. Wie het eerst komt die het eerst maalt en VOL is VOL.
Ja er zijn lockers aanwezig op het terrein.
Uiteraard zijn er Molukse cateraars aanwezig en is er voldoende drank te koop. Alcoholische dranken worden uitsluitend aan 18+ gegeven. We zullen met bandjes werken wanneer je jonger dan 18 jaar bent. Bij het festival koop je bij de kassa’s munten en hiermee kun je eten en drinken kopen.
Jazeker mag je foto’s maken, we vinden het natuurlijk ook leuk dat je deze deelt via je eigen social media kanalen.
Nee, dit is helaas niet toegestaan. Je kunt uitsluitend eten en drinken nuttigen via het festival.
We hanteren een ZERO TOLERANCE drugsbeleid. Dus harddrugs en softdrugs zijn niet toegestaan op het festival terrein.
Jazeker er is volop beveiliging aanwezig. Elke bezoeker wordt bij binnenkomst gefouilleerd. Dus hou hier rekening mee. We doen alles voor de veiligheid van onze bezoekers.
Na aankoop ontvang je een link per e-mail waar je het ticket kunt downloaden.
Als we heel eerlijk zijn is de ondergrond hiervoor niet geschikt. Het festival vindt plaats op een groot grasveld. Dus mocht je met een rolstoel willen komen, dan dien je zelf voor voldoende begeleiding te zorgen om je te laten verplaatsen. Uiteraard zijn rolstoelers van harte welkom maar je dient wel rekening te houden dat de faciliteiten niet toereikend zijn.
Nee er is 1 heel groot podium waarop alle artiesten zullen optreden.
Ja er is deels overkapping aanwezig en zijn er ook zitjes aanwezig. We attenderen jullie erop om vooral de Ouderen hier te laten zitten.
Ja er is een VIP Deck voor de Molukse Ouderen aanwezig. Op dit VIP Deck zitten uitsluitende de Molukse Ouderen die speciaal zijn uitgenodigd. We hebben namelijk een beperkt aantal plaatsen voor op dit VIP Deck. Ook uitgenodigde Molukse Ouderen met een rolstoel kunnen terecht op dit VIP Deck. (we hebben circa 10 rolstoel plekken beschikbaar). Deze Molukse uitgenodigde Ouderen worden verzorgd door de Werkgroep Ouderen uit Alphen aan den Rijn en krijgen ze een maaltijd en drinken.

Tickets

Dit kan uitsluitend via de website Samasamafestival.nl en onze ticketpartner Eventix.
Hoe eerder jij bestelt hoe goedkoper je uit bent. We starten de verkoop met vanaf 15,- per stuk ex fee. De administratiekosten bedragen 1,90 per stuk
Mocht je jouw ticket kwijt zijn stuur dan een mail naar info@samasamafestival.nl. Binnen 48 uur reageren we op jouw mail.
Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internet verbinding niet altijd even stabiel is, dus wij adviseren je om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon.

Reisinfo

Wij adviseren iedereen om met de fiets of openbaar vervoer naar Sama Sama Maluku Festival te komen. Vanaf het NS station Alphen aan den Rijn is het 20 minuten lopen. Kijk op 9292.nl voor de trein- en bus tijden.
Er is een gratis fietsenstalling aanwezig. Fietsen mogen niet elders worden geparkeerd.
Er zijn parkeergelegenheden in de buurt van het festivalterrein. Bij aankomst (houdt Sportlaan Alphen aan den Rijn aan) is er duidelijke bewegwijzering en wijzen de verkeersregelaars je graag de weg.